Gamla stan stängs av för obehörig biltrafik vid nyårsfirandet

Publicerad:

Uppdaterad:

Inför och efter tolvslaget på nyårsafton 2022 kommer fyra infarter till Gamla stan tillfälligt att stängas av för obehörig biltrafik och genomfart. Avstängningen sker mellan 21.00 den 31 december och 01.00 den 1 januari 2023.

Avstängningen görs eftersom många bilar tagit sig in mot Gamla stan inför tolvslaget under senare år vilket har lett till stopp i trafiken och gjort det svårt för blåljustrafik att komma fram. Därför stänger Stockholms stad i år i samarbete med polisen av fyra infarter till Gamla stan för obehörig trafik och genomfartstrafik timmarna runt tolvslaget.

 

Avstängningarna kommer att finnas vid:

 

  • Vasabron, från korsningen med Fredsgatan/Tegelbacken
  • Norrbro från Gustav Adolfs Torg
  • Slussbrogatan från korsningen med Hornsgatan/Götgatan
  • Strömbron (redan avstängd för biltrafik sedan tidigare).

 

Behörig trafik, som exempelvis blåljusfordon, fordon i linjetrafik, utgående trafik från Gamla stan, boende i Gamla stan eller den som ska hämta eller släppa av personer i Gamla stan får fortfarande passera under tiden för avspärrningen.